latinica  ћирилица
15/10/2019 |  15:18 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Бањалука: Најбољим студентима уговори о стажирању у банкарском сектору

На основу споразума о пословно-техничкој сарадњи Универзитета у Бањалуци и Комерцијалне банке, студенти неколико факултета добили су прилику за стажирање и усавршавање које ће трајати годину дана.

Осам најбољих студената са неколико бањалучких факултета добиће прилику да знање које су стекли током школовања практично усаврше у банкарском сектору. За њих, кажу, ово ће бити драгоцјено искуство, које ће им користити током каријере.

Андријана Ковачевић, дипломирани економиста, жели да гради каријеру у области банкарства.

- Због тога сматрам да је ова пракса идеална прилика да стекнем прва практична искуства и да закорачим у свијет банкарства.

Да се труд и знање исплати, показали су управо ови студенти који ће допринијети развоју компаније, поручили су у Комерцијалној банци. Сарадња ће, надају се, имати и друге позитивне ефекте.

Бошко Мекињић, предсједник Управе Комерцијалне банке а.д. Бањалука, се нада се да ће ово бити само корак ка реализацији једног пројекта, а то је, како је рекао, да се заустави одлазак младих људи у иностранство.

Да ће указано повјерење студенти оправдати увјерен је ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин, јер каже, ова институција образује најквалитетније кадрове.

- Универзитет сигурно образује најквалитетније кадрове што смо и доказали. Сигуран сам да ће наши студенти оправдати  повјерење банке - рекао је Гајанин.

Након што студенти заврше приправнички стаж, постојаће могућност и за наставак рада, кажу у овој банци.