latinica  ћирилица
15/10/2019 |  15:19 ⇒ 16:34 | Аутор: Агенције

Приштина повукла захтјев за пријем у Интерпол

Амбасади Србије у Паризу данас је нешто прије 15.00 часова достављена нота у којој Рамуш Харадинај повлачи захтјев за чланство самопроглашеног Косова у Интерполу, саопштио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић написао је на Твитеру да је апликација такозваног Косова повучена непосредно пред почетак Генералне скупштине Интерпола у Сантјагу.

Како РТС сазнаје из дипломатских извора, Приштина је пребројавајући гласове делегата који би били на њиховој страни, сат времена прије почетка сједнице схватила да ће доживјети дебакл уколико дође до изјашњавања држава чланица.

Харадинај: Одлажемо кандидатуру до сљедећег засједања 

Премијер привремених приштинских институција у оставци Рамуш Харадинај, упутио је писмо Скупштини Интерпола у којем саопштава да се повлачи пријава за чланство у Интерпол, преноси Косово онлајн. 

- Имајући у виду да су на Косову 6. октобра организовани избори за парламент, љубазно вас молим да захтјев за нашу апликацију за чланство буде одложен до сљедећег засједања Генералне Скупштине Интерпола - написао је Харадинај.