latinica  ћирилица
15/10/2019 |  15:48 | Аутор: РТРС

Чубриловић-Линденберг: Доносити законе усклађене са европским

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у Бањалуци са новоименованим амбасадором Пољске у БиХ Јарославом Линденбергом.
Недељко Чубриловић са амбасадором Пољске у БиХ - Фото: РТРС
Недељко Чубриловић са амбасадором Пољске у БиХФото: РТРС

Чубриловић је рекао је да је Народна скупштина Република Српска опредијељена за доношење закона који су усклађени са европским правним насљеђем, за примјену стандарда и стварање повољнијих услова за развој привреде, економије и цијелог друштва, без обзира када ће бити завршен процес европских интеграција.

Линденберг је рекао да Пољска веома добро функционише, иако има сложену унутрашњу структуру која се састоји од 16 војводстава, као посебних административних цјелина и додао да Република Српска има веома добру сарадњу са два пољска војводства.

Чубриловић и Линденберг договорили су успостављање чвршће сарадње између парламентарних радних тијела која се баве усклађивањем закона и европским интеграцијама, имајући у виду чињеницу да Пољска има веома позитивна искустава у коришћењу претприступних фондова Европске уније.

Чубриловић и Линденберг разговарали су и о другим актуелним питањима у Републици Српској, БиХ и региону, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.