latinica  ћирилица
15/10/2019 |  16:19 ⇒ 18:28 | Аутор: СРНА

Шаровић: За мене није проблем достићи 22 посланика

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је данас да ако он крене да преговара са СДА за њега није проблем да достигне 22 посланика у Парламентарној скупштини БиХ.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

- Ако би се то догодило, рекли би да то није легитимно. Савјет министара конституише и саставља онај ко може и није то морално питање или питање ко заслужује да буде у Савјету министара - рекао је Шаровић новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, са СДА већ годину дана преговара СНСД и њен предсједник Милорад Додик, а не он.

- Ако им је то тако мрско, и ако мисле да је то издајнички, нека престану да преговарају. Зашто би било у реду да они преговарају, а ја да не преговарам - рекао је Шаровић, који је и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату.

Он је нагласио да због неформирања власти у БиХ највише трпе привредници и да се тим проблемом "не баве они који још нису формирали власт".

- Штета је свакодневна. Мислим да су развој друштва, инвестиције и економија најважнија питања за БиХ - рекао је Шаровић, додајући да су сва друга питања у другом или трећем приоритету.

Када је ријеч о данашњој телефонској сједници Савјета министара, Шаровић је рекао да би било боље да су министри били на сједници, те изразио наду да таквих сједница убудуће неће бити.