latinica  ћирилица
15/10/2019 |  21:28 | Аутор: СРНА

Вулин: Честитке Стефановићу за побједу у Интерполу

Спречавање тзв. Косова да постане члан Интерпола велика је побједа Србије, оцијенио је министар одбране Србије Александар Вулин.
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије) -
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

Вулин је нагласио да министар унутрашњих послова Србије Небојша Стеановић и његов тим заслужују и честитке и захвалност за огроман труд и велику побједу.

Он је у саопштењу поводом повлачења кандидатуре самопроглашеног Косова за чланство у Интерполу навео да је Стефановић доказао да је упоран и успјешан борац и да Србија има разлога да буде поносна.

- Након ове побједе постаје јасније зашто се баш сада у медијима води хајка на министра Стефановића и његову породицу. Побједа у Чилеу још је једна потврда да је предсједник Вучић својом досљедном политиком Србију учинио угледном и поштованом - навео је Вулин.

Амбасади Србије у Паризу данас је достављена нота у којој /предсједник Владе самопроглашеног Косова у техничком мандату у оставци/ Рамуш Харадинај повлачи захтјев за чланство самопроглашеног Косова у Интерполу, саопштио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас у Чилеу да повлачење апликације Приштине за чланство у Интерполу представља велику побједу Србије и међународног права.