latinica  ћирилица
16/10/2019 |  10:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Хандке: Више никада нећу одговарати на питања новинара

Аустријски писац, овогодишњи добитник Нобелове награде, Петер Хандке имао је непријатан сусрет са новинарима у родном Грифену, због чега је отказао планирани "кратки сусрет" са представницима медија.
Петер Хандке - Фото: ТАНЈУГ
Петер ХандкеФото: ТАНЈУГ

Хандкеа је дошао у Грифен током дана, али је ситуација ескалирала током вечери на састанку са представницима општина на који је дошао и предсједник покрајине Корушка Петер Кајзер.

Хандке је, најприје, одговарао на питања новинара, али када су почели да га запиткују за нападе у Њемачкој због добијања награде, он је одустао од даљег разговора.

- Стојим испред свог улаза и ту је 50 новинара, и сви ме питају нешто, кажу да су нешто од мене прочитали, да ли знам шта сам писао...Питају како реагује свијет, реакција на реакцију...Ја сам писац и оставите ме на миру, не постављајте ми таква питања - поручио је Хандке новинарима, преноси аустријски радио Ое1.

На крају је поручио да више никада неће одговарати на питања новинара, јер се не интересују за његова дјела, већ само за политичка реаговања на Нобелову награду.