latinica  ћирилица
16/10/2019 |  10:47 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

Дачић: За бољу будућност Балкана

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је данас да пројекат "Дијалог за будућност" може да створи услове за промовисање шире сарадње, стварање пријатељских односа и боље будућности Балкана.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

- Пројекат `Дијалог за будућност` препознаје важну улогу младих, као неопходан услов за напредовање друштва и његову стабилну будућност - рекао је Дачић на отварању скупа "Национална платформа за дијалог" у оквиру пројекта "Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије између БиХ, Црне Горе и Србије".

Дачић је нагласио да је главни циљ тог пројекта јачање дијалога и повјерења, посебно када је ријеч о младима.

Он је истакао да је Србија посвећена питању младих и да то потврђује и усвајање Стратегије за младе "2015-2025," која представља кључни механизам унапређења и координације омладинске политике, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Дачић је указао да резолуција Савјета безбједности УН 2250 о младима, миру и сигурности јасно дефинише улогу коју млади треба да имају у изградњи трајног мира и економског просперитета друштава у којима живе.

- Дужни смо да им омогућимо услове да успешно одиграју своју улогу, промовишу и спроводе активности изградње поверења кроз превазилажење изазова, проналажење решења и јачања друштвене кохезије у Србији, али и у региону - поручио је Дачић.

Пројекат "Дијалог за будућност" заједнички спроводе УНДП, Уницеф и Унеско.