X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
16/10/2019 |  12:52 ⇒ 13:52 | Извор: СРНА

Радмановић: Став лидера СДА је једна врста уцјене

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић оцијенио је данас као једну врсту уцјене став лидера СДА Бакира Изетбеговића да ентитет не може командовати БиХ.
Небојша Радмановић - Фото: СРНА
Небојша РадмановићФото: СРНА

- БиХ је земља која има Устав и често Изетбеговић не поштује тај устав, а позива друге да их дисциплинује - рекао је Радмановић новинарима у Београду гдје заједно замјеником предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Николом Шпирићем учествује на засједању Скупштине Интерпарламентарне уније.

Радмановић је истакао да се не може на тај начин разговарати о формирању власти јер је то једна врста уцјене.

Он је навео да из Републике Српске нико није постављао никаве услове за формирање власти, осим да се то уради у складу са изборном вољом грађана.

- И данас остајемо код тога, немамо услова. Спремни смо сутра да конституишемо власт без икавих услова, ослањајући се на оно ко је колико гласова добио у свом народу - рекао је Радмановић.

Изетбеговић је раније данас изјавио да ће ствари у БиХ бити статус кво, све док СНСД не одлучи прихватити да ентитет не може командовати БиХ, те да се не може начети или растурити уставноправни конструкт БиХ.