latinica  ћирилица
16/10/2019 |  13:44 ⇒ 14:23 | Аутор: БЕТА

Вучић: Да ли би Британија на састанку са Додиком прихватила заставу "неке треће земље"? (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да је јучерашње одустајање Косова од захтјева за пријем у Интерпол, "мала, тактичка побједа" Србије, али проблем "стратешки није ријешен".
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

Он је послије учешћа на конференцији "ЕУ и Србија: заједничка судбина" у Београду рекао да је Приштина одустала од захтјева јер је "видјела да би резултат по њу био још неповољнији него на гласању на Генералној скупштини Интерпола прошле године".

- Мислили су да ће им бар тренд бити повољнији него прошле године, али су одустали кад су видјели да би још мање држава гласало за њихово чланство. Није им то глупа одлука, јер њихови грађани нису били у прилици да виде колико су подршке изгубили - рекао је Вучић новинарима.

Вучић: На чијим изборима је побиједио Курти и чија је застава?

Вучић је упитао да ли би Велика Британија прихватила да њен представник оде на званичан сусрет са чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, а да иза њих буде застава "неке треће државе". Вучић је то новинарима у Београду рекао јер је током састанка британског амбасадора у Приштини Николаса Абота и кандидата за премијера Косова Аљбина Куртија у понедјељак у просторији била само застава Албаније.

Вучић је рекао да "очигледно" да Велика Британија "прихвата Куртија као кандидата за премијера Албаније".