latinica  ћирилица
16/10/2019 |  13:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Специјалци РОСУ упали у погрешан стан

Припадници специјалне јединице косовске полиције који су јутрос ухапсили полицијског службеника Радета Басару у Сјеверној Митровици, упали су најприје у стан породице Станковић, у истој згради.

Полицајци су, без икаквог упозорења, развалили метална улазна врата и потом наоружани упали у спаваћу собу, гдје је осим брачног пара Станковић био и њихов малољетни син, објавио је портал Косово онлајн.

Према ријечима Бојане Станковић, специјалци РОСУ су око 6 сати упали у стан и најприје питали да ли су они Станковићи, а одмах затим и њеног супруга Мирка извели из собе. Она је, каже, остала сама у соби са дјететом, а на вратима је стајао један од полицајаца.

- Извели су супруга и питали гдје живи комшија којег су тражили и отишли су спрат изнад. Ја сам изашла у пиџами, тресла сам се и плакала. Загрлила сам супруга, јер сам помислила да нешто није у реду са њим. Полицајци су се опет вратили код нас, а ја сам их упитала: 'Шта хоћете опет?'. Тада је један од њих почео да виче и говорио је: ''Па где живи, реци где живи!''. На то сам им одговорила: 'Горе негде', јер стварно не знам где човек тачно живи - рекла је за Косово онлајн Бојана Станковић.

Она је навела да је у њихов стан упало десетак наоружаних и маскираних полицајаца за које вјерује да су Албанци.

- Били су маскирани, имали су шлемове на глави, маске и оружје. Мислим да их је било десетак. Овај који је остао мене да чува је био без маске - каже Бојана и додаје да се уплашила да јој нису одвели дијете, јер у мраку и паници није могла да га пронађе: Уплашила сам се за своје дете и панично питала где ми је син, а он је лампом уперио у кревет и рекао да је ту и да будем тиха. Питао ме је да ли имамо још деце, а ја сам одговорила да имам само једног сина.

Због претрпљеног стреса, како је рекла, Бојана је затражила медицинску помоћ и добила је одређену терапију. Она се пита - ко ће им надокнадити штету насталу због обијања улазних врата, која више не могу да се затворе.