latinica  ћирилица
16/10/2019 |  14:16 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

У току припреме за трајно стамбено збрињавање око 200 породица у Бијељини

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац изјавио је да су у току припремне активности за трајно стамбено збрињавање око 200 породица из категорије избјеглих и расељених у Бијељини.
Бијељина (Фото: bijeljina.live/Krule produkcija) -
Бијељина (Фото: bijeljina.live/Krule produkcija)

Штрбац је на данашњем састанку са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем изразио увјерење да ће ускоро бити ријешено питање привременог алтернативног смјештаја у Бијељини, чију изградњу је финансирао ГТЦ, те додао да постоји добра воља градске управе да се то ријеши, саопштено је из Секретаријата.

- С циљем трајног стамбеног збрињавања ове категорије становништва на подручју града Бијељине при крају су радови на изградњи и опремању зграде са 17 станова, укупне вриједности око милион КМ - навео је Штрбац.

Он је додао да се ова зграда ради у оквиру пројекта "Затварања колективних и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења-ЦЕБ два".

Према његовим ријечима, осим ове, у Бијељини се граде још двије зграде у вриједности око 1,5 милиона КМ у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања.

- Влада Републике Српске и Републички секретаријат за расељена лица и миграције помажу овој категорији становништа, што ће радити и у наредном периоду, како би унаприједили квалитет живота ових људи и њихових породица - истакао је Штрбац.

Мићић је захвалио Секретаријату за расељена лица и миграције на сарадњи и иницијативи за рјешавање проблема избјеглих и расељених на подручју града Бијељине.

Он је истакао да је градска управа спремна да пружи сву неопходну подршку у рјешавању проблема ових људи, те да ће он и његови сарадници бити на располагању Секретаријату, како би се коначно ставила тачка на ову проблематику.

На састанку је истакнуто да је један од основних циљева Републичког секретаријата за расељена лица и миграције да се смањује број корисника алтернативног смјештаја, те да се иде у правцу њиховог трајног стамбеног збрињавања у свим општинама и градовима Републике Српске.