latinica  ћирилица
16/10/2019 |  14:36 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

Тужилаштво БиХ без одговора на питање о пријетњама Додику

Тужилаштво БиХ без одговора је на питање Срне да ли још ради на предмету у вези са пријетњама смрћу српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику у коментарима на порталу БН телевизије.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

На питање Срне упућено овој правосудној институцији 8. октобра, као и јуче, одговор до данас није стигао.

Да ли су представници Тужилаштва БиХ ишли на Телевизију БН да истраже чињенице у вези са пријетњама које су објављене на њиховом порталу, те да ли постоји могућност да овај случај остане заташкан, као и атентат на предсједника Србије Александра Вучића у Поточарима, такође су питања која су остала без одговора.

Из Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ Срни је у августу потврђено да су предузели потребне мјере на утврђивању свих релевантних чињеница у вези са пријетњама смрћу Додику изреченим у коментарима на порталу БН телевизије и о предузетим мјерама обавијестили Тужилаштво БиХ.

Сипа је 30. јула примила информацију МУП-а Републике Српске којом су обавијештени о чланку објављеном на порталу БН телевизије и коментару са пријетећим садржајем који је упућен Додику од НН лица под псеудонимом "Романија", након чега су предузете потребне мјере и радње на утврђивању свих релевантних чињеница о овој информацији.

На овом порталу испод једног текста постављен је пријетећи коментар који су администратори касније уклонили.

Међу њима је био и коментар аутора под псеудонимом "Романија" сљедећег садржаја: "Вукане капу ти скидам. Да ти Бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути са чела Републике Српске и напаћеног народа. Молим Бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа".