latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:15 ⇒ 15:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Лондон: Мајке протестовале испред канцеларија Гугла због климе

Десетине мајки са бебама и малом дјецом протестовале су данас испред канцеларија Гугла, упркос забрани одржавања климатског протеста.
Лондон: Протест мајки испред канцеларије Гугла  (фото: rebellion.earth) -
Лондон: Протест мајки испред канцеларије Гугла (фото: rebellion.earth)

Мајке су рекле да су покренуле свој протест као одговор на извештај британског листа Гардијан прошле недјеље, који је навео да је Гугл дао “значајан“ допринос онима који негирају климатске промјене у Вашингтону, упркос томе што је навео да подржава климатске акције, пренио је Ројтерс.

- То је само ужасна издаја свих родитеља, породица и дјеце која пате због климатске и еколошке кризе - изјавила је Лорна Гринвуд, једна од организатора протеста.

Гугл је саопштио у извештају Гардијана да су они готово сами међу компанијама које снажно доприносе организацијама, не слажући се са њима о климатској политици.

Према наводима Гринвудове, окупило се око 150 мајки, упркос полицијској забрани протеста групе Екстиншен ребелион у Лондону у понедјељак.

Британска полиција је саопштила да је ухапсила 1.642 особе у Лондону, од 7. октобра, од када је Екстиншен ребелион (Extinction Rebellion) покренуо талас грађанске непослушности.