latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:36 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Вишковић-Линденберг: Јачати везе Српске и Пољске

Предсједник Владе Републике Радован Вишковић разговарао је данас са амбасадором Републике Пољске у БиХ Јарославом Линденбергом.
Радован Вишковић са амбасадором Пољске - Фото: РТРС
Радован Вишковић са амбасадором ПољскеФото: РТРС

На састанку је разговарано о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, и БиХ, с освртом на унапређење и развој економске и привредне сарадње, наведено је у саопштењу Бироа Владе за односе са јавношћу.

У саопштењу се истиче да је током разговора указано на потребу јачања привредних и пословних веза између Републике Српске и Пољске у областима туризма, индустрије и пољопривреде.

Предсједник Владе захвалио је амбасадору на подршци коју је спремна понудити амбасада Пољске у БиХ на унапређењу међусобне сарадње, кроз организацију радних посјета стручњака и експерата у области ЕУ интеграција, као и на преузимању искустава и добрих пракси по питању коришћења европских фондова.

Овом приликом размијењена су мишљења о проблемима и изазовима које носи мигрантска криза, те је истакнуто да је формирање Савјета министара и Владе Федерације у БиХ потребно и са становишта озбиљног приступа овим проблемима, као и реализацији важних инфраструктурних пројеката и активностима у области економије.