latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:46 ⇒ 15:48 | Аутор: СРНА

За обнову путне мреже планирано скоро 500 милиона КМ

Јавно предузеће Путеви Републике Српске, уз помоћ Владе Српске, планира у наредној години велики инвестициони циклус у рехабилитацију и реконструкцију магистралне и регионалне путне мреже у Српској у шта би било уложено скоро 500 милиона КМ, рекао је данас вршилац дужности директора Путева, Ненад Нешић.
Нешић на конференцији - Фото: СРНА
Нешић на конференцијиФото: СРНА

Нешић је на панел-дискусији под називом "Инвестиције у саобраћају и нискоградњи у Србији и региону" у Новом Саду рекао да су у току преговори са Свјетском банком о одобравању средстава, додавши да ће већи дио износа бити усмјерен на исток Српске.

- Инвестираћемо у путну комуникацију на подручју Сарајевско-романијске регије, а већ од сљедеће године почиње реконструкције пута Фоча - Брод на Дрини - Шћепан поље - навео је Нешић на панел-дискусији у оквиру трећег међународног сајма саобраћаја "Трефик солушнс експо", саопштено је из Путева Српске.

Он је истакао да ће новац бити улаган и на подручју Требиња, Невесиња, Билеће и Гацка с циљем да тај дио путних праваца што боље буде повезани са будућим ауто-путем који почиње да се гради заједно са Србијом.

Нешић је говорио и о значају безбједности саобраћаја и идентификацији црних тачака на путевима у Српској.

- Колико год се улаже у развој инфраструктуре толико је значајно да се подигне ниво безбједности саобраћаја и улаже у санацију црних тачака - рекао је Нешић.

Према његовим ријечима, Путеви Републике Српске улажу знатна средства за санацију црних тачака, што ће, како каже, чинити и наредне године, како би се повећао ниво безбједности и смањио број саобраћајних незгода.

У панел-дискусији учествовали су и покрајински секретар за грађевинарство, енергетику и саобраћај Ненад Грбић, Слободан Лежаић из "Коридора Србије" Београд, те Милан Илић из Агенција за безбједност саобраћаја Србије.