latinica  ћирилица
16/10/2019 |  17:25 ⇒ 17:28 | Аутор: СРНА

Касиповић разговарао са носиоцима правосудних функција

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић информисао је данас у Источном Сарајеву носиоце правосудних функција са подручја Сарајевско-романијске регије о припреми закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.
Бањалука - правосуђе - Касиповић - Фото: СРНА
Бањалука - правосуђе - КасиповићФото: СРНА

Касиповић је носиоце правосудних функција информисао и о припреми закона о суђењу у разумном року и закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку, саопштено је из Министарства правде Републике Српске.

На састанку је разговарано о раду правосудних институција са подручја Источног Сарајева, материјалном положају и ажурности судова, а анализирани су и резултати рада у овој години.

Било је ријечи и о платама и другим накнадама запослених, као и настојањима Владе Републике Српске да буде побољшан материјали положај запослених у правосуђу.

Састанку су присуствовали предсједници Окружног суда, Окружног привредног суда и Основног суда, главни тужилац Окружног јавног тужилаштва и директор Казнено-поправног завода у Источном Сарајеву, те предсједник Основног суда на Сокоцу.