latinica  ћирилица
16/10/2019 |  18:41 | Аутор: СРНА

Разбијена велика мрежа за дистрибуцију дјечије порнографије

Полиција неколико држава саопштила је данас да је широм свијета ухапшено више стотина особа због учешћа у мрежи дјечије порнографије која је користила софистицирану технологију за скривање идентитета корисника.
Дјечија порнографија (илустрација) -
Дјечија порнографија (илустрација)

Званичници САД, Велике Британије и Јужне Кореје описали су мрежу као једну од највећих организација за дистрибуцију дјечије порнографије која је до сада откривена.

Портал чије је сједиште у Јужној Кореји под називом "Добродошли у видео" користио је криптовалуту биткоин за продају 250.000 видео-снимака злостављања дјеце.

До сада је оптужен оператер портала јужнокорејски држављанин Ђонг Вусун и 337 корисника из 12 различитих држава.

Вусун који тренутно у Јужној Кореји служи затворску казну у трајању од 18 мјесецу, такође се суочава са савезном оптужницом у Вашингтону.

Према подацима америчког Министарства правосуђа још неколико особа оптужених у овом случају већ служе затворске казне у трајању до 15 година.

Истрага је довела до спасавања најмање 23 малољетне жртве у САД, Великој Британији и Шпанији које су злостављали корисници портала. Велики број дјеце која се појављују на снимцима још нису идентификована.