latinica  ћирилица
17/10/2019 |  08:32 ⇒ 10:31 | Аутор: СРНА

Опструкције у Источној Илиџи, смијењени предсједник однио печат

Новоизабрани предсједник и потпредсједник Скупштине општине Источна Илиџа Зоран Трапара и Владимир Ћосовић још нису званично именовани на ове функције, јер је смијењени предсједник локалног парламента Раде Ћосовић на боловању, а са собом је однио и скупштински печат.
Скупштина општине Источна Илиџа - Фото: РТРС
Скупштина општине Источна ИлиџаФото: РТРС

Новоизабрани потпредсједник Скупштине општине Источна Илиџа Владимир Ћосовић рекао је новинарима да су смијењеног предсједника Скупштине Радета Ћосовића у више наврата покушавали добити, али се није јављао на телефонске позиве.

- Звала га је и секретарица Скупштине општине, али се ни њој није јављао, а потом је и она изненада отишла на боловање, тако да смо онемогућени у даљем раду - навео је Ћосовић.

Он је нагласио да су о новонасталој ситуацији обавијестили Министарство локалне управе и самоуправе Републике Српске, те да се надају да ће рјешење брзо бити пронађено у складу са законом.

Према његовим ријечима, када је на сједници 4. октобра изабрана нова скупштинска већина, начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је процедура извршена на легитиман начин, али се од тог момента нова већина суочава са бројним опструкцијама.

Ћосовић је поновио да ће нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом радити на бржем развоју Источне Илиџе и сигуран је да ће корист осјетити сви грађани ове локалне заједнице.

Он је нагласио да ће Источна Илиџа интензивирати сарадњу са Владом Републике Српске, која, како каже, није била на задовољавајућем нивоу, што је један од разлога привредног застоја ове локалне заједнице.

На телефонске позиве Срне смијењени предсједник локалног парламента Раде Ћосовић није одговарао.

На посљедњој сједници Скупштине општине Источна Илиџа формирана је нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом, која је Радета Ћосовића из ПДП-а разријешила дужности предсједника СО и на ту позицију изабрала Зорана Трапару из Уједињене Српске, који је до сада обављао дужност потпредсједника Скупштине општине, на чије мјесто је изабран Владимир Ћосовић из СНСД-а.

Нову скупштинску већину чини пет одборника СНСД-а, два ДНС-а, два одборника Уједињене Српске, те по један одборник Демоса, СП-а и ПДП-а који ће убудуће наступати као независни одборници.

Скупштинску већину чини 12 одборника, док их је у опозицији 11.