latinica  ћирилица
17/10/2019 |  09:15 | Аутор: СРНА

Вашингтон ће наставити борбу изван граница Сирије

САД ће наставити кампању против Исламске државе, али ће дјеловати изван граница Сирије, изјавио је високорангирани званичник америчког Министарства одбране.

Он је новинарима рекао да ће се борба против Исламске државе наставити и да САД посједује значајна средства, велики број људи и коалиционих капацитета широм региона за наставак кампање.

Према ријечима овог неименованог званичника, турска војна операција на сјеверу Сирије закомпликовала је ситуацију, али су америчке снаге спремне да наставе кампању под тим промјењивим околностима, објављено је на интернет страници Пентагона.

- Прилагодићемо се новим околностима на терену. Оне представљају изазов, али смо прилично добри у прилагођавању и наставићемо то да радимо - нагласио је званичник.

Он је додао да је циљ Америке да прегрупише и искористи средства и људе које има како би се наставила мисија, јавио је ТАСС.

Турска војска започела је офанзиву против Курдских јединица на сјеверу Сирије 9. октобра.

Курдске "Сиријске демократске снаге" затражиле су помоћ снага сиријске владе које су већ заузеле неколико градова на сјеверу Сирије.