X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
17/10/2019 |  10:06 ⇒ 10:09 | Извор: srpskainfo.com

Медији тврде: Харадинајев кабинет потрошио скоро 700.000 евра за ручкове

Бивши премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај и његови сарадници су током непуне двије године на власти потрошили 672.223 евра, пише приштинска Коха диторе, преноси Koha.net. Додаје да је за укупне трошкове из косовског буџета издвојено пет милиона евра.
Рамуш Харадинај (фото:Tanjug/AP) -
Рамуш Харадинај (фото:Tanjug/AP)

Подаци су представљени у изјави о трошковима, који је прослијеђен из Владе, а на основу захтјева за приступ јавним информацијама.

Надлежне институције нису у предвиђеном року доставиле тражену информацију, већ су то учиниле тек након жалбе поднијете Заштитнику грађана, пише Коха диторе, преноси Koha net.

Наводи се и да достављени подаци нису у складу са захтјевом, јер представљају збирни издатак за неке категорије које укључују све запослене у кабинету, али не и трошкове које је направио само Харадинај.

На основу званичних података, кабинет премијера самопроглашеног Косова потрошио је укупно 4. 885.189 евра, од којих је само за ручкове потрошено 672.223 док је за снабдијевање храном и безалкохолним пићима потрошено и више од тога – 688.224 евра.