latinica  ћирилица
17/10/2019 |  11:24 ⇒ 12:09 | Аутор: СРНА

Бијељина: За девет мјесеци откривена 882 илегална мигранта

На подручју Полицијске управе Бијељина за протеклих девет мјесеци откривена су 882 илегална мигранта од којих је само 28 имало нешто од потребне документације, изјавио је данас начелник бијељинске Управе Жарко Ћосић.
Жарко Ћосић - Фото: СРНА
Жарко ЋосићФото: СРНА

Он је навео да је ријеч већином о одраслим мушкарцима, затим о 14 жена, те 62 малољетника, међу којима је седморо дјеце до 14 година, а највише их се изјаснило да долазе из Пакистана, Авганистана, Ирана и Ирака, Сирије, Марока и Алжира.

- Број миграната мањи је у односу на прошлу годину када је на овом подручју откривен 1.371 мигрант, али зато имамо појачан притисак на другим подручјима - рекао је Ћосић на конференцији за новинаре у ПУ Бијељина.

Према његовим ријечима, у борби против илегалних миграција ПУ Бијељина је остварила добру сарадњу са Пограничном полицијом и рад по дубини терена у сарадњи са грађанима, што је резултирало да на овом подручју, које је претрпјело највећи притисак миграција, нису забиљежена кривична дјела, ни прекршаји у којима су учествовали мигранти.

Ћосић је рекао да је у септембру, на подручју у надлежности ПУ Бијељина, пронађено 17 миграната, док су у истом периоду прошле године откривена 244 илегална мигранта.