latinica  ћирилица
17/10/2019 |  12:52 ⇒ 13:36 | Аутор: СРНА

Братимљење ОШ "Вук Караџић" из Звечана и Вишеграда

Основне школе "Вук Караџић" из Звечана и Вишеграда побратимиће се 7. новембра, договорено је данас у Звечану на састанку предсједника бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорада Арлова и директора школе у Звечанима Слађане Фићовић.
Звечан: Фићовић - Арлов - Фото: СРНА
Звечан: Фићовић - АрловФото: СРНА

Арлов је Срни рекао да ће братимљење бити обављено поводом прославе 70 година постојања Основне школе "Вук Караџић" у Звечану и дана рођења Вука Караџића.

- Блиско пријатељство Одбора са општином Звечан биће додатно учвршћено братимљењем двије школе које носе име Вука Караџића - рекао је Арлов.

Он је подсјетио да су се општине Вишеград и Звечан побратимиле прошле године, те да је то проистекло из највеће акције Одбора "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске".

Општина Звечан до сада се братимила са Билећом, Гацком, Челинцом и Вишеградом, а 21. новембра планирано је братимљење и са општином Језеро.

- Братимљење ће учврстити везе нашег народа са Косова и Метохије са нама из Српске, што је и циљ акције "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске". Јасно је да су дјеца гарант будућности у којој српски народ не може опстати уколико наша младост не спозна значај јединства и припадности истој нацији - каже Арлов.

Ученици и запослени у Основној школи "Вук Караџић" из Звечана су за сада једина школа која се укључила у акцију прикупљања помоћи дјеци са посебним потребама и њиховим родитељима, члановима Удружења "Подржи ме".