latinica  ћирилица
17/10/2019 |  16:11 | Аутор: СРНА

Оптужница против бугарског тинејџера због хулиганизма

Против бугарског тинејџера подигнута је оптужница због тешког хулиганизма, а још четворица навијача кажњена су новчано и одређена им је забрана доласка на стадион због расистичких увреда упућених тамнопутим репрезентативцима Енглеске током недавне квалификационе фудбалске утакмице у Софији.

Мајмунски узвици и нацистички поздрави током утакмице у Софији изазвали су низ протеста, након чега је и предсједник Фудбалског савеза Бугарске поднио оставку.

Захваљујући безбједносним камера на националном стадиону полиција је успјела да идентификује девет осумњичених на трибинама који су предводили навијаче у увредама упућеним играчима. Шесторица су ухапшена јуче.

- Против осамнаестогодишњака подигнута је оптужница за тешки хулиганизам и продужен му је притвор за још 72 сата - рекла је портпарол регионалног тужилаштва Невена Зартова.

Према оптужници, ухапшени су користили увредљиве покрете руком и нацистичке поздраве, а два пута су окретали леђа према терену и скидали панталоне.

Уколико буде проглашен кривим, оптужени уочава се са затворском казном у трајању до пет година.

Полицијски званичник Светослава Костадинова навела је да су од преостале петорице, четворици уручене новчане казне од 511 евра и двогодишња забрана присуствовања спортским догађајима. Она је додала да је против петог, који је малољетан, у току процедура.

Током првог полувремена утакмица је два пута прекидана због увреда.