latinica  ћирилица
17/10/2019 |  18:18 | Аутор: СРНА

Изузетна понуда инвеститора из Кине за куповину бијељинске шећеране

Инвеститор из Кине Драган Гуру Ђурагин изразио је интересовање за куповину бијељинске шећеране у стечају за седам милиона КМ, рекао је Срни стечајни управник Небојша Матић.
Стечајни управник бијељинске шећеране Небојша Матић - Фото: СРНА
Стечајни управник бијељинске шећеране Небојша МатићФото: СРНА

- Одбор повјерилаца дао је позитивно мишљење на ову понуду, а коначну одлуку донијеће Скупштина повјерилаца која је заказана за 8. новембар у Окружном привредном суду у Бијељини - навео је Матић.

Матић каже да је понуда изузетно лијепо написана и да би он лично волио да се и реализује.

- Написано је да ће 10 одсто износа од седам милиона КМ бити уплаћено до краја октобра као депозит да ће се писмо намјере реализовати, а остатак новца најкасније у року од 60 дана - рекао је Матић.

Он наводи да је инвеститор у писму намјере најавио да ће у шећерани покренути производњу и већ до марта запослити 150 радника.

- Све иде у добром правцу и сигурно ће бити рјешење проблема, веома брзо ће се овај стечајни поступак завршити ако потенцијални купац остане при својој понуди и то испоштује - оцијенио је Матић.

Матић је подсјетио да је за некадашњег бијељинског гиганта, чија се имовина простире на више од 50 хектара земљишта, било неколико потенцијалних купаца из Вијетнама, Турске, Србије и Републике Српске, да је проведено 14 лицитација са цијеном од 10 милиона КМ која није умањивана посљедње двије године, али да до сада није нађен купац.

- Ова понуда је изузетно коректна - истакао је Матић.

Он је навео да је посљедња процијењена вриједност шећеране 23 милиона КМ, потраживања радника 7,4 милиона КМ, а потраживања повјерилаца већа су од 16 милиона КМ.