latinica  ћирилица
18/10/2019 |  10:33 | Аутор: СРНА

Ђокић: Признање из Скопља потврда да Српска развија предузетништво

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је Срни да је признање које му је додијељено на Свјетском конгресу предузетника у Скопљу веома значајно за Српску јер су примјећени напори Владе на креирању амбијента за развој предузетништва.
Петру Ђокићу уручена је интернационална награда и признање - Фото: СРНА
Петру Ђокићу уручена је интернационална награда и признањеФото: СРНА

Ђокић је истакао да је од великог значаја не само за Српску, него за сваку државу, регију или општину који су добијали ово признање да неко прати и препознаје рад усмјерен ка афирмацији предузетништва и развоју пословног амбијента.

- То је политика Владе Српске. Ово је признање прије свега Влади, али и Министарству енергетике и рударства и мојим сарадницима. Веома сам радостан због тога што је Министарство енергетике и рударства добило овако високо признање - рекао је Ђокић, којем је синоћ на Свјетском конгресу предузетника у Скопљу уручена интернационална награда и признање које се додјељује заједницама и институцијама са извршним овлаштењима за креирање амбијента за развој пословне климе и предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи "Глобал-локал".

Ђокић је оцијенио да је за Републику Српску веома значајно да је била јасно видљива на овом економском форуму.

- Имао сам прилику да говорим на скупу и да представим Српску и оно што смо учинили, али више сам говорио о ономе што је будућност и настојањима да унаприједимо пословни амбијент и створимо предуслове за бржи економски раст и развој - каже Ђокић.

Он је оцијенио да је представљање на оваквим скуповима веома значајно за јачање повјерења у Републику Српску, али и због контаката са веома значајним људима који могу да допринесу стварању бољег пословног амбијента у Српској.

Свјетски конгрес предузетника у Скопљу почео је у сриједу, 16. октобра, а биће завршен данас. Конгрес се одржава под покровитељством Владе Сјеверне Македоније.