X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
18/10/2019 |  12:04 ⇒ 12:04 | Извор: СРНА

Милић очекује наставак договора са Путевима Српске о ауто-путу

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је Срни да очекује ускоро наставак разговора са Јавним предузећем Путеви Републике Српске у вези са изградњом ауто-пута Београд-Бањалука, а који су још раније вођени ради дефинисања контакт тачки.
Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрика - Фото: СРНА
Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикаФото: СРНА

- Он је напоменуо да је у току израда просторног плана дистрикта у који ће бити уврштена траса ауто-пута Београд-Бањалука.

- Ми ћемо са локалног нивоа понудити један до два приједлога трасе ауто-пута која ће ићи кроз Брчко, водећи рачуна, прије свега, о економским и демографским критеријумима - истакао је Милић.

Милић је рекао да ће се размотрити могућност да се траса споји са обилазницом у Брчком, али да су зато мале шансе јер су конфигурација терена, као и техничка рјешења на обилазници таква да би то захтијевало издвајање значајних новчаних средстава за прилагођавање те саобраћајнице пројекту ауто-пута.

- Међутим, ако би економска рачуница показала да је то, ипак, исплативије, односно да је могуће проширити ту саобраћајницу и довести је на ниво ауто-пута, онда не треба бјежати ни од таквог рјешења - рекао је Милић.

Он је напоменуо да је као градоначелник, на иницијативу српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, заједно са представницима ентитеских влада и Савјета министара учествовао у договорима о дефинисању трасе ауто-пута Београд-Бањалука.

- Та траса ће додатно ојачати позицију града као важног саобраћајног чворишта и створити важне инфраструктурне претпоставке за даљи привреди и развој Брчког - рекао је Милић.