latinica  ћирилица
18/10/2019 |  16:12 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Влада Српске подржава развојне пројекте

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Рогатици да ће Влада Српске и убудуће, као и до сада, наставити да подржава интензивни привредно-економски развој ове локалне заједнице.

- Сви кључни пројекти на овом подручју рађени су у сарадњи са Владом Републике Српске и то морамо и јасно и гласно да кажемо. Влада Српске ће и даље да буде партнер овој локалној заједници, као што помаже и остале општине у Српској - рекао је Вишковић, након сусрета са начелником општине Рогатица Милорадом Јагодићем.

Он је подсјетио да су најважнији пројекти уређење корита ријеке Ракитнице, подршка пољопривредној производњи, адаптација зграда средње и основне школе, у шта је укључена и Србија са финансијском подршком, регулација тротоара у главној улици и друго.

Вишковић је изразио наду да ће Рогатица пребродити све политичке и економске препреке на свом путу ка развијеној и модерној локалној заједници, у складу са интересима грађана, посебно младих.

Говорећи као потпредсједник СНСД-а, он је поручио да је актуелна власт у значајној мјери допринијела развоју Рогатице, због чега и на наредним локалним изборима очекује апсолутну побједу ове странке, а самим тим и бржи развој ове локалне заједнице.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, која је присуствовала састанку, похвалила је руководство општине Рогатица као веома активно и присутно у комуникацији са ресорним министарствима у Влади Републике Српске.

Она је изразила увјерење да ће у овој локалној заједници бити све више развојних и инфраструктурних пројеката, чији су значај републичке власти препознале и пружиће им адекватну подршку.

- Посебно што ми се свиђа јесте то што смо се овдје увјерили да становници Рогатице не одлазе са подручја општине, што је велика предност ове локалне заједнице - истакла је Видовићева.

Она је поручила да ће Влада Републике Српске посебно цијенити ту чињеницу и напоре локалне заједнице да младим људима обезбиједи пристојну и перспективну егзистенцију.

Према њеним ријечима, Рогатица има све услове да у будућности буде веома успјешна локална заједница.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изразио је задовољство данашњом посјетом Вишковића и Видовићеве, истичући да је ово била веома користан сусрет током којег је анализирано актуелно социо-економско, али и политичко стање у овој локалној заједници.

Он је потврдио да је доста ријечи било о покретању производње у Фабрици пречистача, затим у вези са активностима на враћању Основног суда у Рогатицу, а актуелно је и отварање погона фирме Мраз са Пала, која би у Рогатици требало да запосли око 30 текстилних радника.

Јагодић је захвалио Влади Републике Српске за укупну досадашњу помоћ, али и за подршку за будуће развојне пројекте на подручју Рогатице.

Према његовим ријечима, то се посебно односи на реализацију пројекта утопљавања локалне основне школе, с циљем постизања стандарда енергетске ефикасности, као и санације дијела магистралног пута Сарајево-Вишеград, који пролази главном рогатичком улицом.

Након овог састанка Вишковић и Јагодић посјетили су производне објекте Месне индустрије Визион.