latinica  ћирилица
18/10/2019 |  16:35 ⇒ 19/10/2019 | 07:28 | Аутор: РТРС

Састанак Додика и Медведева у Београду; "Слобода 2019" од 12.25 на РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састаће се у Београду са предсједником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведовом.
Додик-Медведев-састанак - Фото: СРНА
Додик-Медведев-састанакФото: СРНА

Састанак би требало да буде одржан у послијеподневним часовима у Центру Сава, сазнаје Срна.

Претходно ће српски члан Предсједништва БиХ присуствовати приказу способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда "Слобода 2019" на Војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници.

Планирано је учешће више од 2.400 припадника Војске Србије, 100 борбених и неборбених возила и система и око 25 ваздухоплова.

Приказ способности Војске Србије "Слобода 2019" преносиће наша телевизија од 12.25 часова.

Додик ће присуствовати и Свечаној академији поводом обиљежавања 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату, која ће бити одржана у Центру Сава, са почетком у 20.00 часова.

Обиљежавање 75. годишњице ослобођења Београда је и повод доласка руског премијера у Србију. Он ће се, како је раније најављено, током посјете Београду обратити на посебној сједници посланицима Скупштине Србије.

Додик је раније најавио да ће с Медведевом разговарати о економској сарадњи, ситуацији у Републици Српској и БиХ.

- Руси су код нас присутни у Рафинерији у Броду и веома је важно да разговарамо о очувању активности те фирме. Важно је да Рафинерија функционише и ради, а на састанку ће бити и генерални директор Зарубежњефта из Москве - рекао је он.

Повезане вијести:

Коју поруку Руси шаљу посјетом Медведева Београду?