latinica  ћирилица
18/10/2019 |  21:07 | Аутор: РТРС

Просинечки остаје селектор БиХ

Роберт Просинечки остаје селектор репрезентације БиХ, потврђено је из Фудбалског савеза БиХ.
Роберт Просинечки - Фото: nezavisne novine
Роберт ПросинечкиФото: nezavisne novine

Челни људи ФС БиХ дали су пуну подршку селектору Просинечком, упркос лошим играма у квалификацијама за Европско првенство.

Извршни одбор ФС БиХ одржао је хитан састанак на којем је донесена одлука да Просинечки остане на клупи репрезентације.

Подсјетимо, Просинечки је након пораза у Јерменији (4:2) прије неколико мјесеци поднио оставку коју Извршни одбор ФС БиХ није усвојио, а очигледно се став међу члановима руководећег тијела савеза није промијенио ни након што је поразом у Грчкој (2:1) репрезентација БиХ остала без пласмана на ЕУРО кроз квалификације.

Извршни одбор ФС БиХ у петак је донио закључак да Роберт Просинечки треба припремити план за двије посљедње утакмице у квалификацијама, као и утакмицу баража који ће бити одигран у марту 2020. године.

- За реализацију и извршење плана задужује се Одбор за посредовање и савјетовање ИО НС БиХ и савјетник Звјездан Мисимовић. У провођењу ових активности, а за реализацију истих, задужује се Технички комитет ИО НС БиХ. На сједници је дата пуна подршка члановима Одбора за посредовање и савјетовање, као и савјетнику Звјездану Мисимовићу за извршења задатка реализације плана припрема посљедњих квалификационих сусрета у новембру, те за утакмице баража у марту 2020. године - наводи се у закључцима ИО ФС БиХ.

План селектора Просинечког ће бити достављен ИО ФС БиХ, заједно са документом о стручној процјени квалитетне реализације истог, са јасним и конкретним задатком како остварити жељени циљ, пласман на ЕУРО 2020, стоји у саопштењу ФС БиХ.