latinica  ћирилица
19/10/2019 |  16:55 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Српска листа: Ријешити, а не злоупотребљавати убиство Ивановића

Српска листа је поздравила и подржала позив америчке Амбасаде у Приштини да косовско тужилаштво и полиција убрзају истрагу и приведу правди убице Оливера Ивановића.
Српска листа - Фото: РТС
Српска листаФото: РТС

Српска листа је позвала приштинске институције да јавности представе доказе којима располажу, пошто је, како кажу, сам тужилац више пута поновио да их нема, саопштено је из ове странке.

- Одуговлачење овог процеса отвара простор да се убиство Оливера Ивановића и послије 21 мјесеца политички злоупотребљава, користи зарад застрашивања и неоснованог криминализовања Срба, цијелог сјевера Косова и државе Србије, те изговоре за филмске упаде некаквих наоружаних специјалних формација на сјевер Космета и у породичне домове, малтретирање, блаћење и прогон угледних и часних Срба који нису спремни да буду послушници Приштине - саопштено је из Српске листе.

Српска листа оцјењује да косовско тужилаштво од овог случаја, у сарадњи са полицијом и одређеним центрима моћи, прави "политички контролисан спектакл" и амбијент за спровођење антисрпске политике и прогон Срба, умјесто да након скоро двије године представи доказе о нечијој кривици.

- Уколико се тужилаштво и полиција оглуше о овај позив америчке Амбасаде, то ће само још једном потврдити да су под политичким притиском у функцији застрашивања и протеривања Срба, а не да им је циљ рјешавање овог гнусног злочина - наводе из Српске листе.

Амбасада САД у Приштини позвала је јуче да се унаприједи истрага и ријеши убиство Оливера Ивановића.

Ивановић је убијен у сјеверном дијелу Косовске Митровице 16. јануара 2018. године и до данас није завршена истрага.