latinica  ћирилица
19/10/2019 |  20:08 | Аутор: СРНА

Ћулум: Грађани ће бити безбједни

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао је вечерас да ће полиција Српске, када је ријеч о мигрантској кризи, учинити све да грађани буду безбједни на просторима гдје живе.
Дарко Ћулум - Фото: РТРС
Дарко ЋулумФото: РТРС

Он је за АТВ рекао да су предузете одређене мјере када је ријеч о захтјеву Билећана за појачано присуство полиције на том подручју због илегалних миграната.

- Мигрантска криза је озбиљна, иако су неки тврдили другачије. Она ће трајати и наредних година и доноси опасности, посебно од лица која су учествовала на страним ратиштима и била укључена у терористичке организације - рекао је Ћулум.

Он је истакао да су у Унско-санском кантону, уз помоћ ФБИ, већ идентификоване особе које се могу довести у везу са тероризмом, те да их Полиција Српске прати и хумано се према њима понаша.

- У Унско-санском кантону није добра ситуација јер по неким информацијама тамо има око 7.000 миграната који праве разне проблеме, чак и тешка кривична дјела - рекао је Ћулум и додао да је, по информацијама којима располаже, занемарив број тих дјела процесуиран.

Он је рекао да Жандармерија Српске и остале снаге помажу Граничној полицији БиХ у циљу одвраћања миграната од уласка у БиХ из сусједних земаља.

Ћулум је рекао да су незаконити притисци да се на границу са Србијом, на територији Српске, ангажују припадници МУП-а Федерације, јер су јасне полицијске надлежности.

- Гранична полиција никада није тражила помоћ од Полиције ФБиХ - рекао је Ћулум и додао да са више људи треба ојачати Граничну полицију и да су у том смислу потребне базе података.

Он је додао да је Полиција Српске добро опремљена, спремна и обучена.