latinica  ћирилица
19/10/2019 |  21:01 ⇒ 22:16 | Аутор: СРНА

Званичници Српске изразили саучешће поводом смрти академика Зуковића

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, те премијер Владе Радован Вишковић упутили су телеграме саучешћа породици преминулог сенатора и академика Љубомира Зуковића чија је смрт, како су навели, ненадокнадив губитак за цјелокупну академску заједницу и српски народ у цјелини.
Палата Републике - Фото: РТРС
Палата РепубликеФото: РТРС

Цвијановићева је навела да је искрено ожалошћена тужном вијешћу о смрти Зуковића, потпредсједника Академије наука и умјетности Републике Српске и члана Асоцијације Ствараоци Републике Српске, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

- Одлазак истакнутог академика Љубомира Зуковића ненадокадив је губитак, не само за његову породицу, него и за цјелокупну академску заједницу и српски народ у цјелини. У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наведено је у телеграму Цвијановићеве.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог академика Љубомира Зуковића и истакао да ће његово научно и књижевно ђело остати вриједна заоставштина српском народу.

- Одлазак уваженог академика Зуковића ненадокнадив губитак за породицу и пријатље, академску заједницу и цијелу Републику Српску - наводи се у телеграму.

Предсједник Владе Републике Српске истиче да је са великом тугом и жалошћу примио вијест о смрти Зуковића, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

- Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, у име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму Вишковића.

Члан Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" академик Љубимир Зуковић преминуо је данас у Новом Саду у 83. години.

Академик Зуковић је био министар за образовање, науку и културу у првој Влади Српске Републике БиХ.