X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
20/10/2019 |  19:39 ⇒ 21/10/2019 | 09:13 | Извор: РТРС

У сриједу састанак СНСД и ДНС

Предсједник СНСД-а Милодар Додик рекао је за РТРС да ће у сриједу, 23.октобра, бити одржан састанак са представницима ДНС-а.

- Имаћемо у сриједу састанак и вјерујем да ће се неке ствари разјаснити и поставити на прави ниво. Оно што смо договарали везано за коалициони наступ за нас остаје. Што се тиче локалног односа наш приступ је да свака локална структура договара сарадњу, и наша и њихова или ако не могу да воде политике које они сматрају да треба.

Истакао је да је ДНС Са СНСД имао републичку власт, а имао је у низу општина и сарадњу са СДС-ом.

- Ми због тога нисмо сматрали обавезним да изађемо из тога или нешто друго учинимо. У сриједу ћемо изнијети ставове који ће бити веома јасни. Уговор који смо потписали биће проведен и проводи се. Очекујемо да на заједничком нивоу њихов посланик буде са нама у већини, а уколико се деси другачије, онда је и тада наша политика јасна. Коалициони споразум није одржив, а што се тиче локалног нивоа свака општинска организација сарађује са ДНС-ом и ми то подржавамо, али тамо гдје не могу и да се у континуитету показује да не може нема потребе да се троши енергија - поручио је Додик.

Истакао је да му је познато да поједини чланови ДНС-а, разговарају са СДС-ом и ПДП-ом и да покушавају да креирају неки однос.

- И сам Ненад Нешић /посланик ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ / ми је рекао да су са њим разговарали, и коректо је што је о томе обавијестио своје калиционе партнере - рекао је Додик и поручио - ДНС треба да одлучи којом политичком линијом ће се бавити. Ми смо са њима за сада партнери.