latinica  ћирилица
21/10/2019 |  07:27 ⇒ 07:38 | Аутор: СРНА

Данас ранг-листа кандидата за директора СИПА

Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ данас би требало да утврде ранг-листу кандидата који су се пријавили на конкурс за избор новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

На сједници ће бити обављени разговори са кандидатима који испуњавају услове јавног конкурса за избор новог директора СИПА, објављено је на веб-страници Парламентарне скупштине БиХ.

Чланови Независног одбора размотрили су у септембру пријаве пристигле на конкурс за избор директора СИПА и утврдили да од пет пријављених кандидата четири испуњавају услове.

Према процедури, Независни одбор доставља ранг-листу министру безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгану Мектићу који је, према законом предвиђеним процедурама, доставља Савјету министара који именује новог директора ове полицијске агенције.

Срна незванично сазнаје да су пријаве послали актуелни директор СИПА Перица Станић, којем мандат истиче 5. новембра, директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум, бивши директор СИПА Горан Зубац, полицијски службеник из Требиња Жарко Лакета, те полицајац из Бањалуке Његош Јовановић, чија је пријава одбачена.