latinica  ћирилица
21/10/2019 |  12:24 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Због лажне поруке на Виберу са рачуна му скинуто 1.200 КМ

Лицу из Сарајева скинуто је са банковног рачуна 1.200 КМ и пребачено на рачун спортских кладионица када је послало фотографију своје банковне картице пошто је примило поруку на Виберу да је добитник поклон-ваучера банке.
Телефон (илустрација) -
Телефон (илустрација)

Полицијској станици Источна Илиџа пријављено је да је четрдесетдвогодишње лице из Сарајева добило поруку на Виберу којом је обавијештено да је добитник поклон-ваучера банке у одређеном новчаном износу, те да је потребно да банци достави број банковне картице.

Лице је фотографисало банковну картицу и послало путем поруке, након чега је увидом у банковни рачун установило да му је скинуто 1.200 КМ, а увидом у листинг трансакције утврђено да је овај износ пребачен на рачун спортских кладионица, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источно Сарајеву и у току је рад на расвјетљавању кривичног дјела превара.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на грађане, кориснике телефона и свих друштвених мржа, да буду опрезни приликом њиховог кориштења и уступања својих личних података како не би дошло до злоупотребе, као и у свим ситуацијама у којима се од њих траже лични подаци, нарочито на друштвеним мрежама на којима је идентитет тражиоца непознат.