latinica  ћирилица
21/10/2019 |  14:56 | Аутор: СРНА

Трнинић: Нови царински терминал растеретиће саобраћај у Градишци

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је Срни да ће пресељење царинског терминала за теретни саобраћај из центра града на нову локацију на ауто-путу Бањалука-Градишка допринијети значајном растерећењу саобраћаја у Градишци.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Трнинић је рекао да је све обезбијеђено и да ових дана треба да ставити у функцију гранични прелаз за теретни саобраћај на новој дионици.

- Терминал за теретни саобраћај ће бити пребачен на нови гранични прелаз који је одавно спреман, а сада имамо смисао да то радимо јер почиње изградња моста и стављамо у функцију наплатне кућице на ауто-путу на којем ћемо до краја октобра затворити наплату - истакао је Трнинић.

Он је рекао да ће нови гранични прелаз имати пуни смисао након што буде завршена изградња моста на ријеци Сави код Градишке.

Трнинић је подсјетио да су активности у вези са изградњом моста на Сави у Градишци трајале од 2004. године и практично је 15 година потрошено да би дошли до тренутне фазе.

- Још 2013. године смо били скоро све завршили и требало је да почну радови, али хрватска страна је тада промијенила конструкцију моста, заузели су став да умјесто бетонске буде челична конструкција и кренули смо испочетка. Било је ту разних опструкција, али смо дошли до коначног рјешења - каже Трнинић.

Према његовим ријечима, све што је неопходно за изградњу моста је обезбијеђено.

Камен темељац за мост на Сави код Градишке положен је 11. октобра, а рок за изградњу је 30 мјесеци.

У Управи за индиректно опорезивање БиХ раније су потврдили Срни да ће пресељење царинског терминала из центра Градишке на нову локацију на ауто-путу Бањалука-Градишка бити обављено до краја октобра.