latinica  ћирилица
21/10/2019 |  16:17 | Аутор: СРНА

Лавров: Сукобе рјешавати у складу са резолуцијама СБ

Све модерне глобалне сукобе треба рјешавати у складу са резолуцијама Савјета безбједности УН, укључујући и дешавања на Косову и Метохији, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Он је током конвенције Руског удружења за међународне студије на Московском државном институту за међународне односе потврдио став да се сви модерни сукоби морају рјешавати у складу са резолуцијама Савјета безбједностим УН, укључујући ситуацију на Косову и Метохији, у Сирији и у Либији.

Лавров је истакао да се у складу са постигнутим и одобреним споразумима у Савјету безбјесности УН мора донијети и одлука о нуклерном програму Ирана.

- Исто се може рећи и за осјетљиво модерно питање тензија у Персијском заливу. Желим да поменем и резолуцију Савјета безбједности УН, којом су једногласно усвојени споразуми из Минска, којима се регулише ситуација у источној Украјини -  нагласио је Лавров.

Шеф руске дипломатије рекао је и то да се исти принцип мора примијенити и када се ради о сукобима у Африци, којих има много и чији број се не смањује, јавио је ТАСС.

Лавров је додао да Русија подржава кретање Савјета безбједности УН у смјеру блиског партнерства са Афричком унијом.