latinica  ћирилица
21/10/2019 |  17:53 ⇒ 22/10/2019 | 08:18 | Аутор: РТРС

Трагедија у бањалучком насељу Лазарево; У пожару страдала жена (ФОТО)

Трагедија у Бањалуци. 64-огодишња жена страдала је у великом пожару, који је захватио објекат за производњу и продају спужве у бањалучком насељу Лазарево. Након двочасовне борбе, ватрогасци су угасили пожар.

Готово све ватрогасне снаге у Бањалуци биле су ангажоване у гашењу ватрене стихије, која је однијела један људски живот. Кућа, у којој је био пословни простор за производњу и продају спужве, потпуно је изгорјела.

У 11 часова 55 минута бањалучки ватрогасци примили су информацију о пожару. Убрзо након тога главна улица у насељу Лазарево у потпуности је била блокирана. На терен је изашло 20 ватрогасаца у 12 ватрогасних возила.

Лазарево-пожар (Фото: РТРС)

Од ватрене стихије која се брзо проширила, оне који су се затекли у објекту спасавале су комшије и очевици. Акцију ватрогасаца у шоку су пратили бројни грађани.

Командант каже да су ватрогасци су с првим возилом у акцију кренули и прије првог позива, јер су видјели дим који је у појединим тренуцима достизао и више од десет метара у ваздух. По доласку, у објекту нису затекли угрожене. Примјетили су само жену која је лежала на поду, али је већ било касно.

- Ништа ми нисмо нашли у кући да је требало спасавати осим ове особе и њу смо једва примијетили, јер је била поклопљена овим материјалом који је пао са плафона - рекао је командант Ватрогасне јединице Бањалука Мирослав Малинић.

Пожар у Лазареву (Фото: РТРС)

Иако је акција била изузетно опасна, нико од ватрогасаца није повријеђен. Успјели су да спријече ширење пожара на околне објекте.

- Била је јако тешка зато што комплетан објекат био је наслоњен један на други. Спужва је унутра, преградни зидови, пуно материјала. Тешак пожар за ватрогасце - навео је Малинић.

Узрок пожара, али и материјална штета требало би да буду познати након увиђаја. Према непотврђеним информацијама, пожар је букнуо иза куће, у складишту.