latinica  ћирилица
21/10/2019 |  22:40 ⇒ 22:41 | Аутор: СРНА

Пантић предат Казнено-поправном заводу у Бијељини

Осуђени за тешко убиство Зоран Пантић изручен је из Швајцарске у Републику Српску и од вечерас се налази у Казнено-поправном заводу у Бијељини, потврђено је Срни у овом заводу.
КПЗ Бијељина - Фото: РТРС
КПЗ БијељинаФото: РТРС

Пантић, који је због убиства шесточлане породице Исић из Теслића прије 25 година осуђен на 12 година и 10 мјесеци затвора предат је на основу налога за пријем издатог од Основног суда у Бијељини од 4. децембра 1995. године.

Он је прије 24 године побјегао из затвора у Бијељини, а ухапшен је у Швајцарској.

Начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је раније Срни да су полицијски службеници Управе криминалистичке полиције, након неколико година интензивног рада, лоцирали Пантић у Швајцарској, гдје је склопио брак са држављанком те земље, при чему је преузео њено презиме и поднио захтјев за пријем у држављанство.

- Лице је преузело идентитет свог брата, односно посједовао је лична документа на његово име - Далибор Пантић, оженио се под тим именом и представљао као држављанин Србије - истакла је Миљановићева.

Према њеним ријечима, на основу информација полицијских службеника Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске о мјесту и тачној адреси становања траженог, надлежни органи Швајцарске су ухапсили бјегунца.

- Ово је још један примјер истрајног рада полицијских службеника МУП Републике Српске који и послије 24 године од бјекства осуђеног нису одустали од трагања и привођења правди, те тиме бар колико толико пружили мало сатисфакције родбини жртава - истакла је Миљановићева.

Адвокат Миодраг Стојановић рекао је раније Срни да Пантић намјерава да покрене обнову поступка за тешко убиство.