latinica  ћирилица
22/10/2019 |  12:30 ⇒ 17:29 | Аутор: СРНА

Милуновић: Влада ће разматрати могућности за ново повећање пензија

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас да ће Влада Српске у складу са могућностима и приливом средстава разматрати да ли ће бити у могућности да изврши и сљедеће ванредно усклађивање пензија у Републици Српској.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

Он је током Актуелног часа у Народној скупштини Републике Српске рекао да је Влада у овој години обезбиједила ванредно усклађивање пензија у Републици Српској на основу повећаног прилива средстава за уплату доприноса, те да прати уплате и повећање уплата.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је да ресорно министарство интензивно ради на спровођењу законских рјешења у вези са издавањем електронске грађевинске дозволе.

- Постоји још доста обавеза и посла који требамо урадити као припремне активности. Тренутно ресорно министарство ради на уредби о обједињеним процедурама и свим активностима које су потребне на успостављању електронске грађевинске дозволе - навела је Голићева.

Она је додала да групација Свјетске банке заједно са представницима ресорног министарства припрема комплетну процедуру како би у фебруару идуће године прве електронске грађевинске дозволе имали у двије пилот-општине, односно градовима Бањалука и Градишка.