latinica  ћирилица
22/10/2019 |  13:05 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Бањалука: Ново фудбалско игралиште са вјештачком травом код Делте

Град Бањалука планира догодине изградњу новог, савременог фудбалског терена са вјештачким травњаком у близини тржног центра Делта планет у продужетку парка за псе, саопштено је из Градске управе.
Мјесто будућег фудбалског игралишта (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Мјесто будућег фудбалског игралишта (Фото: banjaluka.rs.ba)

Изградњу ће финансирати Град Бањалука који је и инцијатор пројекта.

Из Градске управе наводе да ће, у оквиру припрема за реализацију пројекта, за неколико дана бити расписан тендер за прву фазу изградње игралишта вриједну 230.000 КМ.

Прва фаза изградње обухватиће грубе грађевинске радове као што су ископавање земљишта, постављање тампона и одводња воде од падавина.

- Планирано је да догодине поставимо вјештачку траву, након чега би терен био спреман за употребу - наводе из Одјељења за комуналне послове које води активности на изградњи новог игралишта.

Градоначелник Игор Радојичић изјавио је да се град одлучио на овај корак након што је неколико фудбалских клубова исказало потребу за новим мјестом за тренирање пошто им постојећи капацитети нису довољни.

- Идеја је да тереном управља Спортски центар Борик и да буде на располагању свим клубовима који имају већи број чланова, а немају довољно термина за тренирање на властитим теренима - рекао је Радојичић.

Из Одјељења за комуналне послове напомињу да је планирана изградња још једног фудбалског терена са атлетском стазом, о чему су представници града већ разговарали са руководством Фудбалског клуба Борац.