latinica  ћирилица
22/10/2019 |  19:48 | Аутор: РТРС

Други по реду "Banjaluka Winter Trail" биће одржан 15. dецембра на Сутурлији

У сусрет зими, други по реду "Banjaluka Winter Trail" фестивал спорта, забаве и едукације биће одржан 15. децембра на Сутурлији у организацији удружења "Kozara Ultra Trail".
Зоран Талић - Фото: РТРС
Зоран ТалићФото: РТРС

Ова трка као права зимска атракција, окупиће око 150 тркача из БиХ, Србије и региона. Организатор Трке, Невена Стојаковић, каже, посјетиоци и учесници ће моћи да уживају у правом фестивал спорта, јер стаза није јако захтјевна, тако да ће задовољити како почетнике, рекреативце тако и врхунске спортисте.

- Пратили смо сву причу око парка природе Сутурлија коју је покренуо pредсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић. Јако нам се свидјела локација. Очекујемо више од 150 учесника, а колика је заинтересованост за трком, говори информација да се већ у првом дану пријавило више од 37 учесника - рекла је Стојаковић.

Дужина стазе износи 10 км а старт је предвиђен испред Кафића Бук у 10 часова. Покретач иницијативе Парка природе Сутурлија, Зоран Талић, посјетио је данас локацију Сутурлије са организаторима, те је изразио подршку за предстојећи догадјај.

- Драго ми је да све више наших суграђана препознаје потенцијал Сутурлије. Овакве догађаје заиста треба подржати јер је ово једно предивно дружење које окупља бројне љубитеље природе и спорта. Догађаји попут ових су добри за Бањалуку јер се на овај начин развија спортска култура у нашем граду. Велики број посјетилаца који су најавили долазак из региона тако ће кроз једно спортско дружење упознати град на Врбасу - рекао је Талић.