latinica  ћирилица
23/10/2019 |  07:59 ⇒ 09:02 | Аутор: РТС

Сјајан старт НБА сезоне, побједе Торонта и Клиперса (ВИДЕО)

Нова НБА сезона је отворена са двије сјајне утакмице у којима су Торонто Репторси послије продужетка надиграли Њу Орлеанс Пеликансе са 130:122, а ЛА Клиперси у градском дербију били бољи од ЛА Лејкерса са 112:102. Тим шампиона предводили су Фред ВанВлит и Паскал Сијакам, а у Лос Анђелесу најатрактивнији играч је био Кавај Ленард.
Сјајан старт НБА сезоне - Фото: Screenshot/YouTube
Сјајан старт НБА сезонеФото: Screenshot/YouTube

Већ прва утакмица сезоне наговјештава да ће даља борба бити жестока јер је шампион до побједе дошао тек послије драматичног продужетка.

Иако су се у динамичној утакмици тимови смјењивали у вођству гостујући Пеликанси су у финишу повели и запријетили да однесу побједу, али су домаћини предвођени за игру расположеним Сијакамом изједначили и меч увели у продужетак.

У наставку је у побједничком тиму иницијативу преузео Фред ВанВлит и обезбиједио побједу актуелним шампионима.

Фред ВанВлит и Паскал Сијакам су предводили тим побједника са чак по 34 постигнута поена. ВанВлит је имао 5 скокова и 7 асистенција, а Сијакам 18 скокова и 5 асистенција. Одлично су их пратили Кајл Лаури са 22 поена, 5 скокова и 6 асистенција и Серж Ибака са 13 поена.

У пораженом тиму најефикаснији је био Брендон Инграм са 22 поена и по 5 скокова и асистенција. Пратили су га Џру Холидеј са 13 поена, 4 скока и 6 асистенција и Џеј-Џеј Редик са 17 поена.

По динамичности и атрактивности слична атмосфера је била и у другом мечу, градском дербију Клиперса и Лејкерса.