latinica  ћирилица
23/10/2019 |  08:15 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Београд: Промоција студије о Сребреници и издања АНУРС

На Међународном сајму књига у Београду биће промовисана студија "Сребреница - стварност и манипулације".
64. Сајам књига у Београду - Фото: РТРС
64. Сајам књига у БеоградуФото: РТРС

Промоцији ће присустовати министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић.

Промоцијом дјела "Сребреница - стварност и манипулације" на Сајму књига ће први пут бити јавно публикован српски став и научно-стручно виђење догађаја око Сребренице, односно да се на том подручју десио злочин, али не геноцид, што је став и домаћих и страних експерата - учесника међународне научне конференције која је ове године одржана у Бањалуци.

Студија је објављена на српском и енглеском језику.

На Сајму ће данас своја издања представити и Академија наука и умјетности Републике Српске.

АНУРС ће промовисати Зборник радова "25 година Републике Српске-специјалне и паралелне везе", предсједника АНУРС Рајка Кузмановића.

Биће промовисани и Зборник радова "Стање и перспективе развоја села у Републици Српској", о којем ће говорити потпредсједник АНУРС Васкрсија Јањић, те Зборник радова "Савремени материјали" и истоимени научни часопис, о којима ће говорити генерални секретар АНУРС Драгољуб Мирјанић.

На овој манифестацији биће промовисан и Зборник радова "Високо образовање - путеви и странпутице" и зборник радова "Настава историје у Републици Српској - стање и перспективе", о којима ће говорити Драго Бранковић.

Планирана је и промоција Зборника радова "Српска филозофија или филозофија код Срба" и књига аутора Алексе Бухе "Краћи филозофски и политички списи", о којој ће говорити аутор, те часопис "Грађа о прошлости Босне", о којем ће говорити професор Радивој Радић.