latinica  ћирилица
23/10/2019 |  10:56 ⇒ 11:19 | Аутор: СРНА

Бијељински СНСД стабилан, циљ - побједа на локалним изборима

Ситуација у Градском одбору СНСД-а Бијељина је стабилна, а активности усмјерене на припрему локалних избора који ће бити одржани идуће године, изјавио је предсједник овог одбора Недељко Ћорић.
Недељко Ћорић -
Недељко Ћорић

Ћорић је истакао да су претходних дана грађани у појединим таблоидним медијима и порталима могли прочитати сензационалистичке вијести о незадовољству и проблемима у градској организацији СНСД-а Бијељина са спекулацијама о смјенама и оставкама, поручивши да су то неистине.

- Као предсједник Градског одбора у интересу јавности, а посебно наших симпатизера, могу одговорно рећи да то не може бити даље од истине и да су у питању измишљени и плаћени текстови оних који не желе добро овом граду и нашој странци - навео је Ћорић, који је и посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Он је истакао да је градска организација СНСД-а Бијељина једна од највећих и најорганизованијих у Српској, али да то са собом повлачи и висок степен одговорности, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бијељина.

- Наш фокус у овом периоду је рад на терену, разговори са грађанима на рјешавању њихових проблема и потреба и припрема за локалне изборе који нас очекују 2020. године - навео је Ћорић.

Он је сагласан са анализама које ове нападе тумаче као покушај да се наруши углед СНСД-а и умањи растућа популарност коју ова странка ужива у Бијељини.

- Иза ових напада вјероватно стоје они којима смета углед СНСД-а у Бијељини. Упркос неповољним политичким околностима, у претходна два изборна циклуса забиљежили смо одличне резултате. На претходним општим изборима чак и побједу за нивое Народне скупштине Републике Српске и парламента БиХ, а значајно смо допринијели укупној побједи СНСД-а за предсједника Српске и српског члана Предсједништва - подсјећа Ћорић.

Он је поручио да је градска организација СНСД-а од тада додатно ојачала и да вјерују да, у сарадњи са традиционалним коалиционим партнерима, могу побиједити и на локалним изборима.

- То је очигледно упалило црвени аларм код појединаца који то не желе и отуда и долазе ови неутемељени напади - каже Ћорић.

Он је истакао да су било какви покушаји дестабилизације СНСД-а осуђени на пропаст и да се јединство унутар странке не смије довести у питање.

- У великој организацији као што је СНСД природно је да понекада постоје различита мишљења и размишљања о појединим питањима и да појединци или групе могу бити незадовољни неком политиком или одлуком. Као демократска странка ми допуштамо, па чак и подржавамо, такву расправу, али увијек и на првом мјесту мора бити интерес Републике Српске и интереси грађана, што је уједно и интерес и политика СНСД-а - навео је Ћорић.

Према његовим ријечима, СНСД не гледа благонаклоно на појединце који личне интересе и фрустрације стављају испред заједничких интереса и такви поједници брзо буду политички кажњени управо од грађана на изборима.

- Ми смо од народа добили мандат да их заступамо и боримо се за њихове потребе, а не да се бавимо политичким играма и смицалицама - нагласио је Ћорић.

Ћорић каже да је најважнији циљ Градског одбора побједа на локалним изборима и смјена, како је навео, неспособне власти предвођене СДС-ом.

- Грађани Бијељине могу бити сигурни да се СНСД не бави измишљањем и продуковањем афера које не постоје него да предано ради на формулисању политика и стратегије који ће на чело Бијељине довести људе какве Бијељина заслужује. Сигурни смо да ћемо јединствено и сложно ући у кампању за наредне локалне изборе, те да ћемо наредне јесени добити нову власт која ће донијети нову енергију и наду грађанима Бијељине и Семберије - поручио је Ћорић.