latinica  ћирилица
23/10/2019 |  13:14 | Аутор: РТС

Бајерн и Шахтјор надокнадили Србији Звездин губитак

Пораз Црвене звезде од Тотенхема није утицао на пласман Србије на УЕФА ранг листи земаља са највећим бројем коефицијента.

Србија се и даље налази на 17. мјесту са 24.750 бодова, с тим што је Хрватска смањила заостатак јер је Динамо одиграо нерјешено против Шахтјора.

Хрвати су на свега 0.125 од Србије, а испред налазе се Кипар са 25.000 и Грчка са 25.300.

За српски коефицијент је од велике важности што Динамо из Загреба и Олимпијакос нису остварили побједе у трећем колу Лиге шампиона, јер би нас онда Хрвати престигли, а Грци отишли на још већу разлику.

Како је Динамо одиграо 2:2, а клуб из Пиреја поражен од Бајерна из Минхена, Србија и даље има добре шансе да се до сезоне 2021/2022 нађе на 15. месту.

Подсјећамо, веома је важно доћи до петнаесте позиције, пошто УЕФА од поменуте сезоне уводи Лигу конференција, треће по рангу такмичење, које ће масовно играти тимови од 16. места па надаље.

Ако Србија дође до 15. позиције биће у шанси да има представника и у Лиги шампиона и у Лиги Европе, а ако не успије у тој намјери, онда ће моћи да има само један клуб у ЛШ и ниједан у ЛЕ.

Ова година од велике је важности за српски коефицијент, пошто имамо два представника у групној фази, а Хрвати, Кипрани и Грци једног.

Партизан у четвртак игра против Манчестер јунајтеда и повољним резултатом би се поправио коефицијент Србије на УЕФА ранг-листи.