latinica  ћирилица
23/10/2019 |  14:05 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Бањалука: Осликавање пасажа у Господској

У централној пјешачкој зони почело је осликавање пролаза, у оквиру пројекта тзв. малих интервенција које ће се проводити широм града. За почетак, осликавају се три пасажа, и то два пролаза из правца Гоподске улице, и једног из Улице краља Алфонса.
Осликавање пасажа у Господској (фото:banjaluka.rs) -
Осликавање пасажа у Господској (фото:banjaluka.rs)

Наташа Коњевић и Милица Чвокић су осмислиле пасаж у Господској улици као  интерактивни мурал инспирисан Змијањским везом као бисером наше традиције, али и QR кодом као препознатљивим симболом данашњице.

Жељка Паић, награђивана умјетница која је излагала у  Њујорку, Лос Анђелесу, Хонг Конгу, Торонту, Хамбургу, Лондону и градовима региона, овај пут ће своје слике реинтерпретирати на зидовима у другом пасажу у Господској улици .

У трећем пасажу, из правца Улице краља Алфонса, очекује нас просторна инсталација умјетника Драгослава Малинића. Очекује нас забаван пасаж, који ће нас на пар секунди избацити из зоне комфора – кажу у Тиму за мале интервенције.
Пројекат "Три пасажа" се реализује у оквиру програма малих интервенција у простору, а осликавање пасажа би требало да буде окончано до краја овог мјесеца, с тим да би један од њих могао биити завршен већ ове седмице.

Ову, малу интервенцију, омогућио је  Град Бања Лука, а подржали фирме Колорит, Електротим, Пластекс и Машинмонт.