X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
23/10/2019 |  14:13 | Извор: РТРС

На Сајму књиге у Београду промовисана студија о Сребреници (ФОТО)

На Међународном сајму књига у Београду данас је промовисана студија "Сребреница - стварност и манипулације".
У Београду промовисана књига "Сребреница - стварност и манипулације" - Фото: РТРС
У Београду промовисана књига "Сребреница - стварност и манипулације"Фото: РТРС

Промоцији је присустовао министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић.

Промоцијом дјела "Сребреница - стварност и манипулације" на Сајму књига ће први пут је јавно публикован српски став и научно-стручно виђење догађаја око Сребренице, односно да се на том подручју десио злочин, али не геноцид, што је став и домаћих и страних експерата - учесника међународне научне конференције која је ове године одржана у Бањалуци.

Студија је објављена на српском и енглеском језику.

На Сајму је данас своја издања представила и Академија наука и умјетности Републике Српске.

АНУРС промовисао Зборник радова (Фото: РТРС)

АНУРС је промовисао Зборник радова "25 година Републике Српске-специјалне и паралелне везе", предсједника АНУРС Рајка Кузмановића.

Промовисани су и Зборник радова "Стање и перспективе развоја села у Републици Српској", о којем је говорио потпредсједник АНУРС Васкрсија Јањић, те Зборник радова "Савремени материјали" и истоимени научни часопис, о којима је говорио генерални секретар АНУРС Драгољуб Мирјанић.

На овој манифестацији је промовисан и Зборник радова "Високо образовање - путеви и странпутице" и зборник радова "Настава историје у Републици Српској - стање и перспективе", о којима је говорио Драго Бранковић.

Промовисан је и Зборник радова "Српска филозофија или филозофија код Срба", као и књига аутора Алексе Бухе "Краћи филозофски и политички списи", о којој је говорио аутор, те часопис "Грађа о прошлости Босне", о којем је говорио професор Радивој Радић.