latinica  ћирилица
23/10/2019 |  14:40 ⇒ 15:23 | Аутор: srpskainfo.com

Очевици о несрећи код Козарске Дубице: Возач није стао на знак "стоп" (ФОТО)

У саобраћајној незгоди која се догодила код Козарске Дубице погинула је једна особа, а четири су повријеђене.
Удес-Козарска Дубица (фото:rtv-kd) -
Удес-Козарска Дубица (фото:rtv-kd)

До тешке несреће у Козарској Дубици је највјероватније дошло зато се што возач "аудија" није зауставио на знак "стоп", те је улетио у "маказице", тврде очевици поменуте несреће.

Они су појаснили да је до несреће дошло на излазу из Козарске Дубице, на путу према Градишци. У овој несрећи једна особа је погинула, а више особа је повријеђено, међу којима су трудница и дијете.

– На том путу постоји знак "стоп", на који се мора зауставити и пропустити возаче из правца Градишке, јер они имају предност. Највјероватније да трудница, која је управљала "аудијем", није добро познавала пут, па није знала да се мора зауставити – каже саговорник за Српскаинфо.

Додаје да је она наишла на комби који се зауставио на саобраћајни знак, кренула је да га заобиђе и тада је ударила у "форд фиесту", који се кретао из супротног смијера.

Фото: РТВ КД

– Дошло је до директног судара ова два возила и том приликом је погинуо возач у том "форду". На срећу, у "аудију" су се активирали сви ваздушни јастуци, па су спасли живот труднице, али и дјетета које је било с њом – истиче очевидац.

Према његовим ријечима, у тренутку судара иза "форда" се кретао аутомобил "ауди А3", којим је управљала старија жена.

– Када је видјела судар, она се препала и ударила једно од возила, након чега је слетјела на насип поред пута – испричао је очевидац.

Повезане вијести:

У удесу код Козарске Дубице једна особа погинула, четворо повријеђених