latinica  ћирилица
23/10/2019 |  16:22 ⇒ 16:25 | Аутор: СРНА

СНСД Бијељина: Градска власт манипулише изградњом фискултурне сале у Патковачи

Клуб одборника СНСД Бијељина затражио је данас од градоначелника Миће Мићића и начелника градског Одјељења за друштвене дјелатности Самера ел Чека да дођу у Патковачу и објасне мјештанима зашто школа у овом насељу још нема фискултурну салу, а прошло је 18 мјесеци од када су средства влада Србије и Републике Српске за ову намјену дозначена.
СНСД - Фото: РТРС
СНСДФото: РТРС

- Након још једне поништене јавне набавке за изградњу фискултурне сале у склопу Основне школе `Јован Дучић` у Патковачи, питамо се докле ће, због манипулација и немара локалне власти, испаштати ђаци и да ли ће неко од надлежних из Градске управе одговарати због ових пропуста? - наводи се у саопштењу.

Из СНСД истичу да исто питање свакодневно постављају и родитељи више од 500 ђака који похађају ову школу.

У саопштењу се подсјећа да је лани у априлу Влада Србије обезбиједила 490.000 КМ, а половином ове године Влада Републике Српске 283.250 КМ, али да изградња сале још није почела, па ђаци часове физичког васпитања обављају у холу и учионицама.

- Одговорно тврдимо да је Градска управа главни кривац зашто фискултурна сала у склопу Основне школе `Јован Дучић` у Патковачи још није изграђена, односно одговорна лица у Градској управи и градоначелник, који манипулишу спровођењем процедура око изградње фискултурне сале - поручују одборници СНСД у Бијељини и траже да хитно почне изградња сале.

Они наводе да под том манипулацијом сматрају да одговорни у Градској управи чине све да би се почетак и завршетак изградње фискултурне сале пролонгирао за 2020. годину, односно годину у којој ће бити одржани локални избори.

- У прилог тврдњи да се манипулише изградњом фискултурне сале говори и то да је израда пројекта трајала више од годину дана, да је израђен пројекат чија је предрачунска вриједност 960.000 КМ, а у моменту његове израде било је обезбијеђено 490.000 КМ, да је расписан јавни позив у чијем је прилогу пројекат са предрачунском вриједношћу од 965.000 КМ, а процијењена вриједност набавке 417.000 КМ без ПДВ-а - прецизира се у саопштењу.